神戸市立葺合高等学校

Fukiai News in English

What's New at Fukiai >> 記事詳細

2017/09/30

Dance Club Qualifies for Nationals!

| by:Patrick
At the "ALL JAPAN CHEER DANCE CHAMPIONSHIP 2017 Kansai Preliminary Competition" held at the Osaka Prefectural Gymnasium on Saturday, September 30, 2017 our school dance club team got first place in Hip Hop Division, and thus qualified to take part in the national competition which will be held on November 18 at the Tokyo Gymnasium.

A total of 111 teams including high schools, universities and club teams took part in this regional competition, and teams who attained the high benchmark score set for each division gained entrance to the national competition.

The Hip Hop Division in which our dance club did so well  incorporates the movement and rhythm of a street style of dance, in which a sense of team unity and synchronicity is crucial. In addition to those attributes, to score well changes in formation and music matched by a dynamic and creativity-filled choreography composition are required.

Despite attaining top position in their divisions, some teams did not achieve the high benchmark score required to proceed to the national tournament, so the Fukiai team's result was a wonderful achievement.

As a representative of the Kansai region at the national competition, club members are practicing extremely hard  so that their performance at nationals will impress both spectators and the judges.